Save The Rave
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share
 

 Pravilnik Foruma

Go down 
AuthorMessage
^^KASPER^^
Admin
^^KASPER^^

Posts : 12
Join date : 2009-07-03
Age : 23
Location : Valjevo

Pravilnik Foruma Empty
PostSubject: Pravilnik Foruma   Pravilnik Foruma EmptyFri Jul 03, 2009 12:48 pm

--------------------------------------------------------------------------------

+
----
-PRAVILNIK FORUMA

1.0 Uvod

1.01 http://savetherave.forumotion.com/index.htm je web adresa foruma/sajta klana Primal Fear (u daljem tekstu forum).

1.02 Forum je napravljen avgusta 2008. uz dogovor svih članova klana.

1.03 Forum je osmišljen sa idejom da okupi što više igrača PC igre "counter strike 1.6" radi druženja, razmene informacija i iskustava.

1.04 Forum je u vlasništvu članova klana, i njihove odluke u vezi foruma su bezpogovorne.

1.05 Tim administratora i moderatora je odgovoran i zadužen za uspešan rad ovog foruma.


2.0 Pravila otvaranja tema i pisanja poruka

2.01 Potrudite se da pročitajte što više tema koje se trenutno nalaze na određenom forumu. Ukoliko želite da otvorite novu temu, prethodno pogledajte listu postojećih tema, jer je vrlo moguće da je neko već otvorio takvu temu, pa možete svoje pitanje/komentar dodati na toj temi.

2.02 Na forumu nije dozvoljeno vređanje, počev od uvreda, psovki, vulgarnih reči, kleveta i slično bilo regularnih clanova, bilo uredjivackog tima.

2.02.1 Ukoliko poruka sadrži neku od gore navedenih stvari biće odmah i bez obrazloženja obrisana pri čemu korisniku može biti skrenuta pažnja kako ne bi u budućnosti ponavljao greške koje krše Pravilnik.

2.02.2 Ukoliko Vam nije jasno zašto je vaša poruka obrisana ili smatrate da ste oštećeni, obratite se moderatoru koji je zadužen za taj deo foruma na PM (privatna poruka).

2.02.3 Sve teme i poruke tipa "Zašto je moja poruka obrisana", "Administrator/Moderator me mrzi" i slično biće odmah i bez obrazloženja obrisane. Ovo uključuje i sve peticije, molbe i žalbe za poništenje već suspendovanih članova.

2.02.4 Ukoliko smatrate da je došlo do kršenja Pravilnika, ili Vas neka poruka ili tema uvredi ili Vam na neki način zasmeta prijavite to preko linka "Prijavi poruku moderatoru" ili putem privatnih poruka moderatoru zaduženom za taj deo foruma. Ukoliko moderator zaključi da Vaše obrazloženje za uklanjanje dela ili cele teme/poruke opravdano, tema/poruka će biti delimično ili skroz uklonjena, ili na drugi način sređena.

2.03 U porukama nije dozvoljena upotreba svih velikih slova (CAPS), glomaznih fontova, Java Script-a, tabela, posebnih zaglavlja, šarenih slova ili sličnih HTML/BBcode sadržaja. U protivnom takve poruke biće obrisane.

2.03.1 Zapamtite da se na forumu sve bazira na dobroj volji učesnika, i da niko nije
obavezan da Vam odgovori na temu/poruku! Dakle, ne očekujte da bilo ko obavezno odradi sav posao umesto Vas. Rado ćemo pomoći oko svakog pitanja koje imate ili u slučaju da Vam "gori pod nogama", ali morate da pokažete bar malo razumevanja prema ljudima koji se trude da odgovore na Vašu temu.

2.03.2 Ne budite nestrpljivi! Postoji velika mogućnost da odmah po postovanju dobijete odgovor/repliku, ali će često proći i više od 1-5 dana pre nego što se pojavi neko ko je zainteresovan za Vašu temu. Ne ponavljajte poruku u toku nekoliko dana ukoliko vidite da Vam niko ne odgovara.

2.03.3 Ne verujte prvom odgovoru koji dobijete. Sačekajte nekoliko dana dok se više upućenih osoba ne uključi u diskusiju i da svoje mišljenje o temi. Vrlo je moguće da ćete sami morati da izaberete pravu opciju iz spektra ponuđenih odgovora, nakon što razmotrite sve iznete argumente.

2.04 Tekstovi objavljeni na ovom forumu su autorsko delo i zajedničko vlasništvo http://primal-fear.forumotion.net foruma/sajta i autora tekstova.

2.04.1 Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i Internet adrese na kojoj se original nalazi.

2.04.2 Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova na forumu snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim jasno označen pored sadržaja teksta.

2.04.3 Administratori/moderatori nisu odgovorni za ono što napišu članovi foruma. Administratori/moderatori snose odgovornost samo za sadržaje svojih poruka.

2.04.4 Administratori/moderatori i članovi foruma ne odgovaraju za reči koje u njihovo ime neko drugi kaže ili otkuca na drugim sajtovima, forumima ili četu.


3.0 U vezi registracije naloga

3.01 Najstrožije je zabranjeno registrovanje više od jednog korisničkog imena. U protivnom biće banovan i stari i svi novi. Ovo se posebno odnosi na one koji otvaraju nove naloge da bi nekome pretili, vređali i sl. Takođe se odnosi i na već banovane korisnike koji otvaranjem novog naloga pokušavaju da ponovo učestvuju u radu foruma.
Korišćenje foruma nije pravo već privilegija!


4.0 U vezi nepridržavanja gore pomenutih pravila

4.01 Ukoliko se neki član foruma ne bude ponašao prema ovom Pravilniku biće upozoren u vidu opomene. Takođe ako Administraotori/moderatori procene da je neki član napravio ozbiljniji prekršaj, član može biti banovan na određeno vreme ili skroz udaljen sa foruma. O tome će odluku doneti urednički tim foruma.

4.02 Ukoliko primetite da je neka stavka pravilnika prekršena slobodno kontaktirajte nekog od moderatora.

4.03 Takođe, moderatori Foruma dužni su da poštuju sve stavke ovog pravilnika. Ukoliko smatrate da se neko od moderatora ne pridržava gore navedenog, da se ponaša nasilnički ili pristrasno, možete se obratiti vlasnicima foruma na PM (Administratori)


5.0 U vezi sa primedbama i pitanjima

9.01 Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili primedbe u vezi Foruma, slobodno kontaktirajte nekoga od moderatora, ili postavite pitanje u forumu "Pitanja vezana za sam forum".
__________________________________________Pravilnik stupa na snagu od ovog obavestenja i dosledno ce se primenjivati bez izuzetaka.

Želimo Vam prijatno vreme provedeno na forumu.
Back to top Go down
View user profile http://savetherave.forumotion.com
 
Pravilnik Foruma
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Save The Rave :: Generalno :: Pravila Foruma-
Jump to: